António Rodrigues

Geboren (1969) in Luanda Angola met de Portugese nationaliteit, vanaf mijn 10 jaar in het ruwe noorden van Portugal een stuk van mijn jeugd beleefd om vervolgens in de streek rond Porto te belanden. In Porto heb ik Schilderkunst gestudeerd. Na wat omzwervingen ben ik in Gent beland.

Een samenspel van diverse inspiratiebronnen brachten me uiteindelijk tot de realisatie van dit project: Urnen en Objecten. Mijn grootste inspiratiebron zijn de dagelijkse wandelingen die ik maak, telkens vergezeld met mijn honden en fototoestel om vogels te observeren. Tijdens een wandeling in Parque Natural Montesinho in Portugal werd ik getroffen door de vormen van de grote stenen in het park. Dit was dan ook het begin van een periode van zoeken naar de essentie… niet enkel van de vorm, uiteindelijk ook van het wezen ‘vogel’.

Ik werd al langer geïntrigeerd door de precolumbiaanse kunst en de symbolische betekenis die vormen en beelden krijgen, hun verwijzing naar een met religieuze ideeën doordrongen wereldbeeld. Zo kwam ik tot dit concept van gestileerde vormen met als icoon een vogel.